Priče

Fotka dana: Čolinin dodir

Trebale su mu 34 sekunde za prvi gol u Bundesligi. U HNL-u je za to trebao 52 utakmice

Trideset i četiri sekunde i ovaj dodir sa slike.

Toliko je na terenu trebalo Davidu Čolini da se pogotkom predstavi Bundesligi. Otkako je u sezoni 2004./05. počelo prikupljanje detaljnih podataka, jedino je Miloš Jojić u veljači 2014. trebao manje vremena (19 sekundi) za svoj prvi bundesligaški gol, koji je tada zabio za Borussiju Dortmund.

Upravo su Dortmund i Čolinin Augsburg jučer vodili epsku bitku za bodove, a u gostujućoj ekipi se od početka na travnjaku našao Dion Drena Beljo, dok je donedavni Hajdukov igrač počeo na klupi. Triput je Borussia dolazila u vodstvo i triput je Augsburg brzo izjednačavao — prvi put je Arneu Maieru za gol dodao Beljo — odbijajući predaju. U 76. minuti je trener Enrico Maassen napravio trostruku izmjenu — izašao je, između ostalih, Beljo, a ušli Čolina i još dvojica igrača. U sljedećem je napadu jedan od tih, Kelvin Yeboah, pogodio stativu Borussijina gola.

Kako on to već zna, Čolina se s desne strane prišuljao u sredinu, pa u šesnaesterac, izmaknuvši pozornosti domaće obrane. Lopta se odbila pravo njemu u noge, a on ju je bez oklijevanja iz prve uputio u mrežu.

Augsburg je odmah nakon toga primio i četvrti i više se nije mogao vratiti, ali ostaje činjenica da je Čolina zabio gol iz svog prvog bundesligaškog kontakta s loptom. U HNL-u mu je za to trebalo troznamenkasti broj dodira, budući da je prvi put zabio u svom 52. nastupu za Hajduk — bilo je to u studenom 2020. u poljudskom remiju 1-1 s Osijekom; inače, u toj je utakmici nastupio i Beljo, ušavši s klupe u 85. minuti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

Ne propusti top članke
X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.