Priče

Fotka dana: Glasna tišina

Ne znamo o čemu razmišlja Ivan Leko, ali znamo da navijači više nemaju strpljenja

O čemu razmišlja Ivan Leko?

Hajdukov trener vratio se na klupu nakon suspenzije i nije, kako su to uredno zabilježili svi mediji, pružio ruku sucu, istom onom na kojeg je ranije planuo i zaradio sada odrađenu kaznu. Vratio se i Hajduk nakon reprezentativne pauze, iako je u međuvremenu odradio kup gostovanje u Slavonskom Brodu. Pa ipak, Leko i Hajduk jučer su u Gorici na trenutke izgledali kao da se prvi put vide.

Iznimno lošu i slabo organiziranu igru zamaskirao bi rezultat, samo da je momčad uspjela zadržati prednost koju joj je donio gol glavom Zvonimira Šarlije. No, ona ga je u završnici susreta prosula i poklopac Pandorine kutije odletio je visoko u zrak. Pitanje je sad može li ga Leko uopće pronaći i zatvoriti tu kutiju; ako ne može to, morat će se raditi ozbiljna inventura njene unutrašnjosti.

A tu ima svega. Od govora tijela pojedinih igrača jučer na terenu, preko vrlo sugestivnih izjava na kraju utakmice, priča o problemima u svlačionici, s autoritetom i prihvaćanjem trenerovih ideja, pa sve do trenerove odgovornosti za pripremu i vođenje utakmice, a onda još i dalje do sportskog direktora i predsjednika.

Hajduk je, apsurdno, još uvijek prvi na ljestvici, ali situacija ne izgleda nimalo obećavajuće, kao ni ono što momčad pokazuje na terenu. Kad bismo znali o čemu je razmišljao trener kad ga je objektiv jučer uhvatio u ovom trenutku vrlo glasne tišine, onda bismo znali i koji su točno razlozi ovakvog fijaska u Gorici.

Samo što Hajdukova navijača više ne zanimaju izlike i opravdanja koje Leko ili bilo tko drugi može ponuditi. Strpljenja više nema i Hajduk mora puno bolje, odmah i sad.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.