Priče

Fotka dana: Leti, leti, leti…

... Robert Johansson. I ostatak ekipe na turneji Četiri skakaonice, koja se ipak privodi kraju

Za specijalni dodatak standardno depresivnom početku siječnja pobrinuli su se covid i klima. Širenje prvog diljem Europe uzrokuje otkazivanje i odgode ono malo natjecanja što se u ovo doba uopće održavaju, ali i ono drugo uzrokuje probleme — od (pre)toplog Sljemena i moljakanja da se skija po blatu, lišću i južini, pa onda da se ostane još jedan dan jer snijeg, eto, samo što nije, pa do vjetrovitog Innsbrucka, gdje je treća postaja turneje Četiri skakaonice morala biti otkazana, odnosno premještena u Bischofshofen.

Ondje je snijega bilo i više nego što treba, a puhao je tek nešto slabiji vjetar nego u Innsbrucku. Ukratko, uvjeti su bili sve, samo ne idealni za ljude-ptice, ali oni su svejedno letjeli daleko.

Najbolje od svih snašao se Ryōyū Kobayashi, štićenik legendarnog Noriakija Kasaija, koji je skokovima od 137 i 137,5 metara pobijedio ispred dvojice Norvežana, Mariusa Lindvika i Halvora Egnera Graneruda. Kobayashi je pobijedio na sve tri skakaonice dosad, a danas — opet u Bischofshofenu — ima priliku kompletirati svoj novogodišnji Grand Slam. To je, inače, već učinio prije dvije godine, i to kao tek treći skakač u povijesti: prije njega na sve četiri su skakaonice pobjeđivali Kamil Stoch (2018.) i Sven Hannawald (2002.).

Organizatori uz Paul-Ausserleitner-Schanze nisu pripustili gledatelje i atmosfera je bila prilično komorna, ali bili su tu fotoreporteri koji su snimili puno atraktivnih, podjednako lijepih i depresivnih fotografija — poput ove, na kojoj je još jedan Norvežanin, Robert Johansson.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.