Priče

Heroj dana: Čovjek Oružje

Kyle Walker neutralizirao je Viníciusa Júniora i potkresao krilo madridskom zmaju

Ima tih trenutaka kad ste svjesni da ono što ste upravo vidjeli može biti presudno za ostatak utakmice. Ne mora to nužno biti gol ili 50-50 sudačka odluka koja prevagne na jednu stranu; može to biti i nešto naizgled sitno, nešto čija se važnost ne da iščitati iz statistike, ali znate da je golemo.

Takav je trenutak sinoć bio onaj u 32. minuti, kod rezultata 1-0 za Manchester City, kad je Kyle Walker s otprilike 40 metara od svog gola zasprintao za Viníciusom Júniorom, sustigao ga oko linije kaznenog prostora s njegove desne strane, to jest desne noge, i onda mu oduzeo loptu.

Da je to bilo bitno govori vam sve ono što znate o Real Madridu, pogotovo Real Madridu u Ligi prvaka, koja je njegovo dvorište; to vam govori i sve ono što znate o Cityju i Pep Guardioli, pogotovo sjećanja na izgubljene utakmice koje su se činile već dobivenima. Na kraju krajeva, pričamo o Viniju Jr.-u, a on nije Lirim Kastrati, pa da će vas tek tu i tamo kazniti ako vam uspije pobjeći, nego je u brzoj napadačkoj tranziciji najopasniji igrač na svijetu (dobro, uz Kyliana Mbappéa). Još je, uostalom, svjež u sjećanju onaj njegov bjeg Fernandinhu.

Pa ipak, Walker ga je neutralizirao prije nego što je uopće stigao zamahnuti za udarac i to je izgledalo hladno, gotovo rutinski.

City je već i dotad potpuno dominirao i gazio goste, ali svakome tko zna što je Real Madrid to nije bilo dovoljno da misli kako će dalje biti lako. Nema lako protiv serijskog osvajača Lige prvaka; Real je poput zmaja kojeg možete nemilice tući i probadati, ali on neće bit mrtav sve dok mu ne iščupate srce. U tom trenutku City mu je potkresao jedno krilo i dojam je bio da je taj potez učinio više za ostatak dvoboja čak i od vodećeg gola.

Drugi će kasnije zadati smrtonosne udarce — jer za ubiti zmaja uvijek je potrebno više njih — ali za nas je heroj sinoć bio Kyle Walker, Cityjev Čovjek Oružje koji zaslužuje puno više respekta nego što dobiva.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

Ne propusti top članke
X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.