Priče

Heroj dana: Evolucija

Darwin Matheus srušio je Dinamo. Einar Galilea naprtio ga je na leđa i pronosio Drosinom

Dobro, naravno da su za nas najveći heroji dana Hajdukovi juniori — i zato što smo “Tovarsport”, ali i sasvim realno — ali ne bismo htjeli da ovaj momak zato prođe ispod radara.

Sad, poslije drugog poraza u nizu, mnogi s naknadnom pameću zdvajaju nad Dinamovim problemima — govoru tijela igrača, dubioznim trenerovim odlukama itd. — ali on, ako ćemo iskreno, i nije bio posve neočekivan. Ekipa Gonzala Garcíje ove je sezone već mnogim pozitivnim stvarima skrenula pozornost na sebe, a jučer je na Drosini kompletirala poker skalpova domaćih teškaša: nakon Osijeka, Rijeke i Hajduka, pao je i prvak Dinamo. U te četiri pobjede (triput po 1-0 te onih 3-0 s Hajdukom) Istra nije primila niti jedan gol. I sad, kad su iza nas napokon kompletiranih 25 prvenstvenih kola, Istra drži četvrto mjesto na ljestvici i ima se pravo nadati plasmanu u Europu.

Igrala se već sudačka nadoknada kad je Lovro Majkić daleko ispucao jednu loptu; Josip Mišić je u skoku bio mrvicu prekratak i zapravo je samo idealno poslužio Darwina Matheusa. Ovaj ju je ukrotio, kratko izvozao donedavnog člana iste svlačionice Maura Perkovića te sjajno pogodio od prečke gola Dominika Livakovića. Kasnije, kapetan Einar Galilea naprtio je svog heroja na leđa i pronosio ga travnjakom uz pjesmu Demona.

Matheusu je 21 godina i dolazi iz Venezuele, gdje je igrao za Zamora FC prije nego što se otisnuo u SAD, u Atlantu; ondje se u dvije sezone nije uspio probiti do prve momčadi i zaigrati u MLS-u, pa je u siječnju ove godine produžio dalje, u Pulu. Ovo mu je bio peti nastup za Istru, zabio je već i Gorici u prošlom kolu, ali jučer je prvi put zaigrao u prvom sastavu. Osim gola je dobio 12 duela s dinamovcima i zabilježio čak šest uspješnih startova. Darwin je, štono se kaže, “srušio” Dinamo i potvrdio Istrinu evoluciju u prilično ozbiljnu ekipu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

Ne propusti top članke
X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.