Priče

Heroj dana: Tu sam! Tu sam!

Ponekad ga ne doživljavaju baš, ali Théo Hernandez radi veliki posao u oba smjera

Prvi francuski gol protiv Maroka bio je ilustracija onoga što se o prvacima govori od početka turnira: možete pokušati zaustaviti Kyliana Mbappéa — kao što su Englezi dobrim dijelom i uspjeli — možete čvrsto čuvati Oliviera Girouda, fokusirati se na onemogućavanje kreacije i prodora Antoinea Griezmanna iz drugog plana, ali ne možete ih zaustaviti sve. Netko će već iskočiti — bilo da iskrsne u šesnaestercu, bilo da puca izvan njega, kao što je to protiv Engleske napravio Aurélien Tchouaméni.

Griezmann je bio na lopti koja je rasparala marokanski blok i s desne strane ušao u kazneni prostor, pa uputio okomito dodavanje na Mbappéa. Ovaj je pokušao šutirati — jednom, dvaput, triput — ali Marokanci su ga blokirali; nedaleko od njega, na rubu zaleđa već je skakutao Giroud, vrebajući dodavanje ili odbijanac, a naposljetku se lopta odbila do Théa Hernandeza, koji je čitavo vrijeme neometan stizao po lijevoj strani, mašući rukama — tu sam, tu sam! — ali ga suigrači nisu doživljavali. Nisu ga doživjeli ni Marokanci, ostavivši ga potpuno samog.

Doživio je on njih, ispruživši nogu u zrak kao da rukuje onih vatrogasnim ljestvama na razvlačenje, iz prve zahvatio loptu i poslao je u mrežu pored istrčalog Bona i Achrafa Darija koji je bio na crti, ali je nije uspio zaustaviti.

Bila je peta minuta i Francuska je već bila u velikoj prednosti koju će Maroku biti jako teško dostići.

Hernandez je nastavio igrati odličnu utakmicu, zaradivši najvišu ocjenu po SofaScoreu. Dobio je 7/8 svojih duela, uputio četiri točne duge lopte, četiri puta startom oduzeo loptu te po jednom blokirao, presjekao, očistio. S time da su na njegovoj strani igrali najbolji suparnički igrači Achraf Hakimi i Hakim Ziyech, koje je trebalo zaustaviti.

Možda ga ne doživljavaju uvijek onoliko koliko bi trebali, ali Théo Hernandez radi veliki posao u oba smjera. Nakon već dvije asistencija na Mundijalu, sad je zabilježio i gol. Ako ga i ne vidite, on će biti tu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

Ne propusti top članke
X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.