Ganski izbornik: ‘Sudac je razlog našeg poraza. Penal je bio specijalan poklon za Portugal’

Otto Addo direktno je imenovao arbitra Elfatha kao glavnog krivca za izgubljenu utakmicu

Premda trenerima inače baš i nije pametno komentirati sudačke odluke, ganski izbornik Otto Addo na to se nije obazirao u komentaru poraza od Portugala. On je za poraz svoj prst usmjerio na suca koji je Portugalu “poklonio“ penal na Cristianu Ronaldu za 1-0.

“Kad netko zabije, treba mu čestitati”, rekao je o golu kojim je Ronaldo ispisao povijest zabivši na pet Mundijala. “No, ovo je zaista bio dar. Što više kazati? Specijalan dar od strane suca.”

Nije tu Addo stao s kritikama prema Ismailu Elfathu. Premda je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja u analizi suđenja vidio neopravdano poništen gol za Portugal i još jedan penal kjeg je izborio João Félix, a koji nije sviran, Addo to ne vidi tako.

“Bio je to sudac”, odgovorio je na pitanje o razlogu minimalnog poraza njegove ekipe. “Zaista mislim da je donio krivu odluku. Ne znam zašto se VAR nije uključio, nema objašnjenja. Teško je potom protiv vrhunske ekipe kad vodi.”

Mogao bi ganski izbornik dobiti globu od FIFA- zbog ovih komentara i kritika, a otkrio je i kako je pokušao razgovarati sa sucem.

“Pokušao sam. Pitao sam neke ljude izvan FIFA-e bi li mogao razgovarati sa sucem na miran i tih način, ali rekli su da je na sastanku i da nije moguće”, rekao je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.