Barçin ženski sastav tek u ožujku ugošćuje Real, a već sad je prodano više od 70.000 ulaznica

Taj uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka igrat će se na Camp Nouu

Ždrijebom je u prosincu određeno da će se u četvrtfinalu Lige prvakinja susresti ekipe Real Madrida i Barcelone. Uzvrat će se ženske verzije El Clásica odigrati krajem ožujka, a mjesto radnje bit će Camp Nou. Biranjem tog stadiona kao mjesta odigravanja ove utakmice, u Barçi su još dodatno htjeli dati na važnosti ženskoj sekciji svog kluba.

Ne znamo jesu li u katalonskom klubu imali u planu ovakav navijački odaziv, ali u samo dva dana od početka prodaje ulaznica, već je oboren svjetski rekord. Dosad je najviše gledatelja na jednoj utakmici ženskog klupskog nogometa bilo 2019., kada je na Metropolitanu susret Atlético Madrida i Barcelone pratilo malo više od 60.000 navijača.

Dva i pol mjeseca uoči spomenutog El Clásica, Barça je prodala već više od 70.000 ulaznica. Naravno, još ima i nekoliko tisuća neprodanih ulaznica, ali i to bi trebalo planuti u idućih nekoliko tjedana, pa će svakako oboriti i taj rekord.

Mogla bi ovo biti i najgledanija utakmica u povijesti ženskog nogometa, a tu titulu zasad drži finale olimpijskog turnira 2012. Tada je, pak, na Wembleyju bilo preko 80.000 gledatelja, koji su pratili borbu za zlato između SAD-a i Japana.

Dodajmo još i da je Barcelona branitelj naslova europskog prvaka, a prije nekoliko tjedana s 3-1 je slavila u gostima kod Realovih nogometašica. Isto tako, igračice katalonskog prvoligaša možda su i najjači sastav Europe, posljednji su poraz u službenoj utakmici upisale još početkom lipnja.

S obzirom na nešto slabije ovosezonske rezultate muške momčadi, čini se kako su oni koji redovito pohode Camp Nou itekako željni domaćih pobjeda.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.