Cüneyt Çakır odlučio je okončati sudačku karijeru. Prije nekoliko dana sudio je Dinamu

Iskusni djelitelj pravde odlazi u mirovinu, prenose Turci

Prekaljeni turski sudac Cüneyt Çakır, kojeg smo dugo gledali na prestižnim europskim nogometnim terenima, odlučio je ostaviti zviždaljku i posvetiti se mirovini, prenosi turska državna agencija Anadolu Agency.

Potvrdio je to predsjednik Turskog nogometnog saveza Mehmet Büyükekşi i zahvalio 45-godišnjem Çakıru na svemu što je napravio u nogometu.

“Prošlog tjedna održali smo kamp, seminar s našim sucima u sjevernoj provinciji Bolu”, kazao je šef turskog nogometa. “Cüneyt Çakır ondje je priopćio odboru kako više neće suditi.”

Dodao je i da je iskusna zviždaljka imala ponude iz drugih zemalja, ali da je htjela završiti karijeru u Turskoj. Također, Çakır bi se navodno trebao posvetiti usmjeravanju drugih lokalnih sudaca i tako unaprijediti tamošnji nogomet.

Podsjećamo, prije samo tri dana Çakır je dijelio pravdu na susretu Ludogoreca i Dinama koji će, očito, ostati upamćen kao posljednji u njegovoj bogatoj karijeri. Çakır je debi u turskom prvenstvu upisao 2001. godine, a na FIFA-inoj listi je od 2006. Otad pa do danas sudio je na dva Svjetska i tri Europska prvenstva, a 2015. godine arbitrirao je finalem Lige prvaka između Barcelone i Juventusa. U UEFA-inoj elitnoj skupini bio je od 2010. godine, a sada će se malo odmoriti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.