EHF je odlučio o Mandićevoj kazni nakon plavog kartona. Suspendiran je za ogled sa Srbijom

Već je u Mađarsku stigla i njegova zamjena

Pomalo je i neuobičajeno bilo za vidjeti sinoć kako je Davidu Mandiću pokazan crveni, potom i plavi karton. Ta je opomena stigla nakon njegovog nasrtaja na Kentina Mahéa, a plavi je karton ujedno označio i da ga čeka stroža i veća kazna, o kojoj će odlučivati disciplinska komisija.

Kako se u ovom formatu Europskog prvenstva u rukometu utakmice igraju svaka dva dana, ta je odluka morala stići čim prije. Sutra već, naime, hrvatske rukometaše očekuje ogled sa Srbijom, u kojem će izbornik Hrvoje Horvat biti bez Mandića. Srećom, komisija je odlučila kako će ovog našeg reprezentativca suspendirati samo za tu utakmicu.

Vratit će se on u konkurenciju za dvoboj protiv Ukrajine, a dotad će ga u kadru mijenjati Marin Jelinić. Taj 25-godišnji Nexeov igrač već se priključio reprezentaciji u Szegedu, javili su iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Spomenuta utakmica sa Srbijom, koja će vrlo vjerojatno odlučivati o tome tko će nastaviti natjecanje i u drugoj grupnoj fazi, na rasporedu je u subotu od 20 sati i 30 minuta.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.