Fabrizio Romano ipak nije fulao. Chelsea je potvrdio transfer Marca Cucurelle

Španjolac je prešao u londonski klub za inicijalnih 55 milijuna funti

U nogometnoj Twitter sferi ovog je tjedna nastala poprilična drama kada je Brighton opovrgnuo pisanja inače uvijek pouzdanog insidera Fabrizija Romana o nadolazećem transferu Marca Cucurelle u Chelsea. Galebovi su tada poručili da nikakav dogovor nije postignut, a mnogi su počeli prozivati Talijana.

Ipak, on je ostao pri svojemu i nastavio inzistirati da je sve sređeno, a ispostavilo se da je bio u pravu. Marc Cucurella danas je službeno pojačao Chelsea u transferu teškom 55 milijuna funti uz bonuse od dodatnih sedam milijuna. Španjolac je dobio ugovor do 2028. godine, a u drugom smjeru otišao je Levi Colwill koji će u Brightonu ostati na jednogodišnjoj posudbi.

Iako se dugo povezivao s Manchester Cityjem, 24-godišnji Cucurella otišao je put Londona. U Brighton je stigao tek lani iz Getafea, ali brzo se prometnuo u jednog od najpoželjnijih igrača u Premier ligi. Za Galebove je odigrao 38 utakmica uz jedan gol i dvije asistencije.

Podsjetimo, radi se o bivšem Barceloninu nogometašu koji je za njezinu prvu momčad upisao samo jedan nastup, no zvijezde je dosegao okolnim putem. Inače, Bluesima je ovo peto ovoljetno pojačanje za prvu ekipu; ranije su doveli Raheema Sterlinga, Kalidoua Koulibaliyja, Gabriela Sloninu i Carneyja Chukwuemeku.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.