Gdje si sada, Džingis-kane? O tome se možda ne priča, ali Štimac je s Indijom sredio Mongoliju

Bivši hrvatski izbornik uspješno je započeo ekshibicijski turnir

Vijesti iz Indije dolaze na kapaljku pa tako mnogima mogu promaknuti nove pobjede nekadašnjeg hrvatskog izbornika Igora Štimca. On je sa svojim Plavim tigrovima jučer započeo turnir zvan Hero Intercontinental Cup u kojemu se natječu četiri reprezentacije iz dvije različite konfederacije — osim Indije, nastupaju i Mongolija, Libanon te Vanuatu, egzotični gost iz OFC-a.

Turnir se igra u Bhubaneswaru, gradu s otprilike 837.000 stanovnika, na tamošnjem stadionu Kalinga, a domaćin Indija ondje je pobijedila Mongoliju rezultatom 2-0.

Štimcu je to bila treća pobjeda u nizu — prethodno je u ožujku svladao Mianmar i Kirgistan — a jučer je cijeli posao odradio u početnoj četvrtini utakmice. Indija je povela već u prvoj minuti pogotkom Sahala Abdul Samada nakon što se suparnički vratar nije uspio obračunati s jednom loptom u njegovom petercu, a konačni rezultat postavio je Lallianzuala Chhangte u 14. minuti poslije kornera i gužve u kaznenom prostoru koja je uslijedila.

Indija, dakle, još treba igrati s Vanuatuom, inače 164. reprezentaciji na FIFA-inoj ljestvici, te puno ozbiljnijim Libanonom, a dvije najbolje plasirane ekipe plasirat će se u finale. Sve te utakmice očekuju ga u sljedećih pet dana.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.