Hrvatska pobijedila Dansku

Vatreni su na Maksimiru stigli do pobjede od 2-1

U pretposljednjem, petom kolu Lige nacija Hrvatska je na Maksimiru pobijedila Dansku 2-1.

U zadnjoj liniji na, poziciji stopera, Zlatko Dalić odlučio se za Josipa Šutala i Joška Gvardiola, dvojac koji je odigrao jako dobru utakmicu, barem do trenutka u kojem je Šutalo krivim dodavanjem omogućio Dancima dolazak do izjednačenja.

Upravo su se, uostalom, Šutalo i Gvardiol našli u dvije najbolje prilike za Hrvatsku u prvom dijelu koje je bilo obilježeno nešto većim posjedom Hrvatske (53 posto) i vrlo dobro postavljenom obranom Danaca.

Hrvatska je prvi dio završila bez udarca u okvir suparničkog gola. Šutalo je glavom pored gola pucao u drugoj minuti, a Gvardiol u 26. minuti. Oba puta lopta je završila pokraj lijeve stative danskog gola.

Na koncu su Danci imali najbolju priliku u prvom dijelu. U 34. minuti Danci su izigrali hrvatsku obranu i Joakim Mæhle izbio je sam ispred Dominika Livakovića, ali s desnog krila. Umjesto povratne lopte, odlučio se za udarac i pokušao loptu provući kroz noge Livakoviću, ali je ona tamo i ostala.

U zadnjih 10 minuta prvog poluvremena posjed su uglavnom kontrolirali Danci, ali niti na jednoj niti na drugoj strani nije se dogodilo ništa vrijedno spomena.

Drugo poluvrijeme bilo je, međutim, itekako sadržajno. Hrvatska je povela u 49. minuti, nakon prekida; kombinacija dodavanja i odbijanaca na koncu je loptu dovela do Borne Sose koji je s ruba kaznenog prostora lijveom nogom precizno pogodio kut danskog kola za 1-0.

Hrvatska je počela izgledati sve bolje. Ivan Perišić iz slobodnog udarca pucao je u 58. minuti ispod zida malo pokraj gola. Hrvatska je iskreirala nekoliko poluprilika i izgledala kao da ima utakmicu pod potpunom kontrolom, prije nego što je u 77. minuti netočno Šutalovo dodavanje završilo kod Christiana Eriksena koji je zatim s 25 metara postigao prekrasan gol za 1-1.

Dalić je nešto ranije u igru ubacio Mislava Oršića, Brunu Petkovića i Nikolu Vlašića, pa odmah nakon primljenog gola i Lovru Majera. Odgovor je bio ekspresan. Nakon nekoliko dodavanja na malom prostoru, Majer je primio loptu na 20-ak metara i s ljevicom pogodio dalji kuta za 2-1.

Do kraja utakmice Danska je imala dvije (polu)prilike, jedan je udarac završio u bloku, drugi, nakon bloka i promjene smjera, u rukama Livakovića.

Hrvatska je, ukratko, odigrala vrlo solidnu utakmicu i vrlo je blizu plasmana na Final Four Lige nacija; s 10 bodova, odnosno bodom više od Danaca, na vrhu skupine kolo prije kraja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.