Izbornik Červar napravio je još jednu izmjenu pred utakmicu s Angolom. Igrat će Halil Jaganjac

Červar je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar napravio je još jednu izmjenu u hrvatskom sastavu na SP-u u Egiptu, a ona stiže pred ogled protiv Angole koji je na rasporedu danas s početkom u 18 sati. Nakon odlaska Luke Cindrića i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

Marin Šipić ostaje u Egiptu i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

“Prva izmjena je napravljena nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića. Imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen odlučiti da umjesto njega dođe Janko Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje.”

“I drugu izmjenu Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio da u prvoj utakmici naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Ivan Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane”, kazao je Červar.