Kizilžar je minimalno izgubio od APOEL-a. Utakmicu je završio bez šuta prema golu

Osijekov krvnik nije se baš iskazao na Cipru, ali se nije ni raspao

Kazahstanski klub Kizilžar vjerojatno je najomraženija crtica u karijeri Nenada Bjelice. Osijekove rane nakon šokantnog ispadanja na Gradskom vrtu nisu nimalo zacijelile, a Kazahstanci su se okrenuli prema dvomeču trećeg pretkola UEFA-ine Konferencijske lige s APOEL-om, nekadašnjim četvrtfinalistom Lige prvaka.

Prva utakmica jučer je odigrana na Cipru, a ne možemo reći kako je APOEL ostavio previše dobar dojam. Klub iz Nikozije slavio je tek 1-0, ali ono što ih može obradovati je činjenica da suparnik u čitavoj utakmici nije zaprijetio niti jedan jedini put.

Jedini zgoditak na utakmici zabio je Georgios Efrem i tako gurnuo Ciprane u kakvu-takvu prednost pred daleko putovanje u Kazahstan, a čini se kako su vrućine, novi dug put i vremenska razlika u ovom slučaju dosta iscrpili Kizilžar. Igrači spomenutog kluba tijekom cijelog susreta nisu uputili šut prema vratima Vida Beleca, niti su osvojili udarac iz kuta, a posjed lopte stajao im je na 36 posto.

Za usporedbu, u velikoj pobjedi nad Osijekom (2-0), skupili su devet udaraca (tri unutar okvira), dva kornera, a posjed im je bio na nešto viših 41 posto. Spomenut ćemo i da je Kizilžar u proteklih devet utakmica u svim natjecanjima upisao jednu jedinu pobjedu i to baš protiv Bijelo-plavih. U nacionalnom Kupu, koji se igra po skupinama, trenutno je posljednji u grupi, a u prvenstvu zasad drži mjesto iznad zone ispadanja.

Što ćeš…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.