Kvalifikacije uspješno završene: Jana Fett izborila je plasman u glavni ždrijeb na Wimbledonu

Nakon preokreta i dva sata igre, slavila je s 2-1 u setovima

Od nekolicine hrvatskih tenisača i tenisačica, koji su se ovog tjedna nadmetali u kvalifikacijama Wimbledona, samo je jedna od njih izborila plasman u glavni turnir. To je Jana Fett, 25-godišnja Vrbovčanka, koja je danas slavila u trećem kolu kvalifikacijskog turnira te će se tako po drugi put u karijeri naći u ždrijebu glavnog turnira.

Njen današnji meč trajao je više od dva sata, a na kraju je slavila nakon preokreta, odnosno s 2-1 u setovima. Točnije, rezultat je bio 3-6, 6-3, 6-3, poraz je ipak morala priznati Ukrajinka Katarina Zavacka, pa je Fett opravdala status favorita. Bio je ovo i njihov treći međusobni ogled, naša predstavnica slavila je u svakom od njih.

Inače, Fett je loše krenula u meč, već u trećem gemu je izgubila prednost svog servisa, kao i još u dva navrata tijekom završnice seta. Tako je Zavatska nakon 40 minuta došla do početnog vodstva u setovima. Srećom, takva se situacija više nije ponavljala, Fett do kraja meča nije morala spašavati break lopte.

U drugom setu gledali smo reprizu prvog, opet je bio break u trećem gemu, ali sada je slavila naša tenisačica. Tu prednost ne samo da je sačuvala do kraja druge dionice, već ju je i povećala, novim oduzimanjem servisa, za 6-3 i odluku u trećem setu. U tom odlučujućem dijelu meča, koji je ujedno bio i najduži od ova tri seta, tek jedan break je Fett bio dovoljan za ukupno slavlje.

Iskoristila je treću meč loptu, pa je opet došla do 6-3, odnosno konačne pobjede u završnici kvalifikacija na Wimbledonu. Tako je Fett prvi put od 2018. izborila glavni dio turnira na terenima All England Cluba, a društvo će joj u sutrašnjem ždrijebu praviti još dvije naše tenisačice, Petra Martić te Donna Vekić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.