Na korak do ‘stotke’: Slaven Belupo pobijedio je Istru, a Krstanović zabio svoj 99. gol u HNL-u

Slaven Belupo - Istra 1961 3-0

U 32. kolu HNL-a Slaven Belupo pobijedio je u Koprivnici Istru 1961 3-0. Riječ je o pobjedi koja je praktično potvrda sedmog mjesta, dok Istra ostaje deveta s 23 boda, četiri manje od Varaždina.

Utakmica je bila riješena u manje od pola sata.

Slaven je u dvije minute izveo tri kornera, a gol je pao iz trećeg, u 13. minuti — nakon natezanja u kaznenom prostoru loptu je s tri metra u gol nekako ubacio Matko Zirdum kojemu je ovo bio ligaški prvijenac.

Slaven je nastavio dominirati, a u 25. minuti već je bilo 2-0. Centaršut Bruna Bogojevića glavom je u mrežu spakirao Ivan Krstanović. Tijekom proslave gola Krstanović je pokazivao broj na svom dresu — 99. Naime, bio mu je to 99. gol u HNL-u.

U debitantskoj sezoni 2008./2009. za Zagreb je zabio samo jedan gol. Nakon Dinama, Rijeke, Zadra, Lokomotive i Slavena, evo ga sada na korak do ‘stotke’. Tu su granicu do sada prebacivali Davor Vugrinec, Igor Cvitanović, Joško Popović i Miljenko Mumlek.

Ali da se vratimo na utakmicu. Dvije minute nakon Krstanovićeva gola, sve je bilo gotovo. Ponovno je Bogojević ubacio s desnog krila, a ovoga je puta strijelac (nogom) bio Jeffren.

U 60. minuti Tomislav Duka skinuo je zicer Stipi Bačeliću-Grgiću i to je otprilike bilo to.

U utakmici koja se igrala u paralelnom terminu Lokomotiva je u Kranjčevićevoj pobijedila Varaždin 3-0.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.