HEP logo generalni partner Telesporta

Nije završio na Maksimiru, ali je pomogao: Uzuni je zabio autogol i vratio Dinamo u utakmicu

Dinamo - Ferencváros 1-1 (poluvrijeme)

Šok, pa oporavak, pa malo sreće za izjednačenje…

Tako, u grubim crtama, trenutno izgleda nova Dinamova europska večer u Budimpešti. Godinu dana nakon prošlog sraza, hrvatski prvak igra s Ferencvárosem u 3. pretkolu Lige prvaka, a rezultat je trenutno 1-1.

Međutim, Dinamova noć počela je gromom iz vedra neba budući da su Mađari već u drugoj minuti vodili. Tokmac Nguen, najbolji ofenzivni igrač domaćih, ubacio je oštro s lijeve strane za kapetana Gerga Lovrencsicsa, koji iz zeznute pozicije pogađa za 1-0.

Međutim, umjesto da potonu, Modri su nakon toga krenuli kao momčad sa zadatkom; uzeli su loptu u noge i apsolutno bili bolji suparnik na terenu. Nakon 20 minuta, moglo je biti 1-2, ali je Arijan Ademi loše šutnuo iz dobre pozicije u osmoj minuti, a Dénes Dibusz dobro skinuo izravan šut iz slobodnjaka Lovri Majeru nekoliko minuta kasnije.

Pa ipak, kruna bolje igre i nagrada ranog pritiska došla je u 23. minuti, ali od neočekivanog izvora.

Myrto Uzuni jedan je od rijetkih udarnih Lokomotivinih igrača koji nije rutinski spakiran u Dinamo, a večeras nosi zeleno-bijeli dres. Večeras nije njegova noć. Naime, nakon Majerovog kornera lopta se odbila upravo od Uzunija i završila u mreži…

Poluvrijeme je završilo 1-1, ali da nije bilo nesretnog Myrta, Dinamo ne bi imao ništa od svog boljeg dojma na terenu.