Potražit će sreću negdje drugdje: John Terry napustio je Aston Villin stručni stožer

Engleski se mediji sad pitaju koji će klub samostalno preuzeti

John Terry se rastaje.

Ne sa suprugom, kako bi možda neki pomislili, već s Aston Villom, više neće biti dio stručnog stožera tog kluba. Protekle je tri godine, nakon umirovljenja, bio pomoćnik Deana Smitha, glavnog trenera, a u idućem će razdoblju krenuti u samostalne trenerske vode.

Neće to biti odmah, sad ga čeka odmor i provođenje više vremena s obitelji, što je i jedan od razloga za prekid suradnje s ovim klubom iz Birminghama.

“Uživao sam ovdje, pa je rastanak bio teška odluka. Htio sam ju donijeti prije početka sezone, a najesen me čekaju posjeti klubovima i trenerima diljem Europe, kako bih razvio svoje trenerske sposobnosti. Oduvijek sam imao tu ambiciju, mislim da sam spreman za te izazove”, poručio je u pozdravnoj poruci.

“Uvijek ću biti zahvalan treneru Smithu, koji mi je pružio priliku na početku moje nove karijere. Uživao sam radeći s njim, puno sam toga naučio od njega. Zahvaljujem se i svim igračima te ostalom osoblju, svima želim što više uspjeha u novoj sezoni, baš kao i navijačima”, istaknuo je Terry na kraju.

Trener Smith je, pak, rekao kako je razočaran njegovim odlaskom, ali poštuje njegovu odluku. “Ne sumnjam da će jednog dana postati vrhunski trener, to mu svakako želim”, dodao je.

Kad god neki engleski klub ostane bez trenera, sigurno će se i njegovo ime naći među stalnim kandidatima…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.