Šibenik: ‘Hajduk nas je kontaktirao i ispričao se radi incidenta Marka Livaje’

'Šibenik i Split dva su dalmatinska grada koja bi se trebali držati zajedno'

Dva dana nakon što je odigrana utakmica, i dalje se povlače repovi s finala Hrvatskog nogometnog kupa, koje se igralo u srijedu na Rujevici.

Kao što već vjerojatno znate, Hajduk je pobijedio Šibenik s 2-0 i obranio naslov pobjednika Kupa, ali je slavlje pojedinih njegovih igrača postalo temom medijskih natpisa nakon utakmice. Prije svega se to odnosi na kapetana i najboljeg igrača Marka Livaju, koji je nakon pobjede s megafonom pjevao, recimo to tako, neprimjerene pjesme o Šibeniku,

HNS je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, a istu stvar napravio je danas i protiv Luke Vuškovića. Danas se oglasio i službeni Šibenik. Iz kluba su osudili Livajino slavlje, ali i dodali kako su s Poljuda dobili ispriku.

“HNK Šibenik ovim putem oštro osuđuje incident igrača i kapetana HNK Hajduka Marka Livaje koji je po završetku finalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigrane u Rijeci ovu srijedu 24. svibnja 2023. na stadion HNK Rijeke putem megafona poveo navijanje prema navijačkoj skupini HNK Hajduka izrazito neprimjerenog sadržaja i konotacije koja niti u jednom slučaju nije u duhu sportskog navijanja”, stoji u priopćenju.

“Ovim putem vas želimo obavijestiti kako je vodstvo HNK Hajduk tijekom jučerašnjeg dana kontaktiralo vodstvo našeg kluba te se ispričalo i izrazilo žaljenje radi incidenta njihovog kapetana Marka Livaje.”

‘Šibenik i Split dva su dalmatinska grada koja bi se trebali držati zajedno i predstavljati zajedničkom sinergijom snagu nogometne Dalmacije”, kazao je Željko Karajica, član uprave.

“Nadam se kako ćemo u budućnosti imati priliku raditi na poboljšanju odnosa naših navijača, kao i navijačkih odnosa generalno, te da ćemo u fokus staviti nogometnu igru, rezultate i uspjehe na terenu. Stava sam kako svi profesionalni sportaši trebaju biti primjer navijačima i svakodnevno se zalagati u borbi protiv diskriminacije i omalovažavanja po bilo kojoj osnovi.'”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.