Titula broj 19: Marin Čilić je slavio u finalu Stuttgarta i stigao do trećeg trofeja na travi

Čilić - Auger-Aliassime 7-6, 6-3

Odlično je krenuo dan za hrvatske sportaše na travnatoj podlozi…

Prije početka utakmice naše reprezentacije na Wembleyju protiv Engleske, već je Marin Čilić proslavio 19. ATP titulu u karijeri. Bolji je s 2-0 u setovima bio od Kanađanina Félixa Auger-Aliassimea, odnosno 7-6, 6-3 u gemovima.

Okrunio je odličnu ovotjednu igru na travi Stuttgarta, dominantno je stigao do finala, bez izgubljenog seta, a to se nastavilo i u finalnom meču. Bio je gotov za nešto manje od dva seta, a većina tog vremena otpada na prvi set.

U toj je prvoj dionici mladi talent pružio veći otpor drugom hrvatskom reketu, stigao i do tri break lopte, no Čilić se spasio. Ipak, u već je opasnosti od oduzimanje servisa bio Auger-Aliassime, no i on je preživio pa se otišlo u 13. igru. Tu više nije bilo spasa, Marin je rutinski i uvjerljivo stigao do prednosti, za ukupnih 7-2 u tie breaku.

To kao da je obeshrabrilo kanadskog tenisača, pa je nakon samo 34 minute u drugom setu morao upisati i osmi poraz u isto toliko finala nekog ATP-jegov turnira. Dugo je odolijevao Čilićevim napadima, tek u osmoj ga je igri breaknuo za veliku prednost i servis za naslov.

U 32. je svojem finalu stigao 19. naslova, prvi je to nakon tri godine. Također je tad slavio na travi, no u Queen’s Clubu te protiv kudikamo jačeg suparnika, Novaka Đokovića.

Najvažniji turnir sezone na travnatoj podlozi počinje za dva tjedna, odlična je ovo Čilićeva najava za Wimbledon.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.