Tvrde poljske večeri: Pogoń Szczecin i Osijek odigrali su utakmicu bez golova

Na stadionu Floriana Krygiera nismo vidjeli zgoditke

Nenad Bjelica i njegov Osijek otpočeli su novu europsku kampanju utakmicom drugog pretkola UEFA-ine Europske konferencijske lige u Poljskoj. Bijelo-plavi otišli su na noge Pogońu iz Szczecina, vjerojatno najneugodnijem mogućem suparniku koji su mogli izvući, Momčad za koju su nastupili nekadašnji HNL-ovci Dante Stipica i Alexander Gorgon uistinu se pokazala tvrdim orahom, a završilo je 0-0.

Osječani su u prvom poluvremenu uputili tek dva udarca prema golu i niti jedan nije otišao u okvir. Odnosno, oba šuta bila su djelo Ramóna Miereza: argentinski napadač već je u drugoj minuti pokušao iskosa pronašavši se u dobroj poziciji, no nedovoljno precizno, a u 12. minuti uputio je poprilično bezopasan udarac koji se otkotrljao pored Stipicine vratnice.

S druge strane, Pogoń je došao do vrlo dobre šanse u šestoj minuti kada je, kroz razrijeđenu gostujuću obranu, zaprijetio Luka Zahović. Ivica Ivušić dobro je reagirao i otklonio opasnost, a to je bio jedini domaći udarac u okvir gola u prvom poluvremenu. Ukratko, obje ekipe provele su većinu vremena čvrsto se braneći i nijedna nije imala dovoljno rješenja u napadu.

U 58. minuti Damjan Bohar opalio je iz slobodnjaka, ali preko vrata. Domaći su tražili kazneni udarac u 66. minuti kada je Sebastian Kowalczyk pao u šesnaestercu poslije kontakta s Marinom Piljem, ali rumunjski sudac Horatiu Fesnic nije uvažio njihove proteste. Nekoliko trenutaka kasnije Amer Hiroš, ovoljetna Osijekova pridošlica, sjajnim je driblingom prevario nekoliko suparničkih braniča izborivši se za udarac u kaznenom prostoru, ali njegov pokušaj završio je u bloku.

U 78. minuti Kowalczyk je poslije fine domaće kombinacije ušao u prigodu pred Osijekovim golom, ali pucao je ravno u Ivušića. Bila je to zapravo i posljednja kakva-takva opasna situacija na susretu kojeg je obilježilo tvrdo nadmetanje. Ipak, Bjelica ide kući sačuvane mreže i sve je otvoreno…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.