Tvrdi golovi, još tvrđe rime: Toko Ekambi doveo je Kamerun na SP, a nekad su ga zvali MC Loka

Zabio je pet komada na ovogodišnjem Kupu nacija

Kamerun danas otvara svoju mundijalsku kampanju jutarnjom utakmicom protiv Švicarske, ali u Kataru se ne bi natjecao da nije bilo jednog čovjeka.

Karl Toko Ekambi zabio je ključan gol protiv Alžira u doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo. Alžir je slavio 1-0 u prvoj utakmici, ali je Kamerun pogotkom Erica Maxima Choupo-Motinga u gostima izborio produžetke. Alžir je izjednačio dvije minute prije kraja, u 118., ali je Ekambi zabio duboko u sudačkoj nadoknadi, u 124. minuti, i donio svojoj reprezentaciji put u Katar.

Inače, Ekambi je etablirani igrač u Europi; trenutno igra za Lyon, a proveo je godinu i pol i u Primeri, u Villarrealovim redovima. Za Kamerun je u karijeri zabio 12 pogodaka, a osim onog ključnog za plasman na SP, utrpao je i pet komada na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija na putu do brončane medalje.

Inače, kada je bio klinac i zbog ozljede nije mogao igrati, pridružio se hip hop kolektivu Mafia Zeutrei; zvali su ga tada MC Loka, a danas će, ne sumnjamo, Švicarcima servirati paklene rime na terenu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.