HEP logo generalni partner Telesporta

Za njih su godine samo broj: Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini produljili su s Juventusom

Obojica su potpisali produljenje suradnje i za sljedeću godinu

ʻPostoje igrače koje ne treba predstavljati. Šampioni čije priče govore same za sebe i čija je poveznica s dresom koji nose neraskidiva. Primijeri na terenu i u svlačionici, vođe, pokretači, nositelji bianconerijeva DNK, oni koji taj DNK nose kao svoju drugu kožu. Gianluigi Buffon. Giorgio Chiellini. Kapetani, legende.ʼ

Riječi su ovo uvoda priopćenja kojim Juventus potvrđuje produljenje ugovora s dvjema ikonama. I uskoro 36-godišnji Chiellini i 42-godišnji Buffon u klubu ostaju i sljedeće sezone.

Ako je potrebno… Buffon je Juventusov rekorder po broju nastupa u talijanskoj Seriji A (479) i čovjek koji je izjednačio rekord Paola Maldiniji, igrača s najviše nastupa u natjecanju (647). Samo je Marco Ballotta (43 godine i 252 dana) stariji od njega nastupao u Ligi prvaka.

Deveterostruki talijanski prvak, golmanska ikona, skupio je s klubom iz Torina ukupno 19 trofeja nastupajući za njega od 2001. do 2018. i od prošle godine do danas.

Chiellini je za Juventus istrčao u 509 utakmica ukupno, a osam puta osvojio Scudetto i 17 naslova ukupno. U klubu je od 2005. A bit će još neko vrijeme.