Priče

Heroj dana: King of the Castle

Ajme, što je Darwin Núñez jučer napravio Newcastleu u njegovoj kući

Nije izgledalo dobro. Ma što dobro, izgledalo je kao siguran put u katastrofu.

Trent Alexander-Arnold plesao je na rubu drugog žutog kartona i prije nego što je izravno skrivio gol iz kojeg je Newcastle poveo pred svojim navijačima, u svojoj kući. Ali isključen nije on nego Virgil van Dijk, Liverpoolov kapetan i stijena u njegovoj obrani, zbog ‘profesionalnog faula’. Igrala se 28. minuta, Redsi su bili u zaostatku od jednog gola i jednog igrača i sasvim realno je izgledalo da će se morati pozdraviti s bodovima.

Ali… Nogomet.

Jürgen Klopp najprije je konsolidirao obranu ubacivši Joea Gomeza umjesto Luisa Díaza. Liverpool je dogurao do poluvremena, a u drugom je dijelu radio izmjene usmjerene prema poboljšanju napadačke igre. Dvojica igrača s klupe — Diogo Jota i, posebno, Darwin Núñez — na kraju su donijeli čudesni preokret i pobjedu.

Núñez je jučer podsjetio na svoga sunarodnjaka Luisa Suáreza, koji se u Liverpoolovu dresu često najbolje snalazio u dramatičnim i kaotičnim okolnostima, toliko da su ga svojevremeno prozvali Lord of Chaos. Jučer nije bilo toliko kaosa koliko impulsa pozitivne energije s klupe: Núñez je na Jotino dodavanje zabio za izjednačenje samo četiri minute po ulasku, a onda je u finišu susreta, u sudačkoj nadoknadi, krenuo u još jedan juriš i zabio za pobjedu. Devet dodira, tri točna dodavanja, tri izgubljene lopte i dva šuta — to je njegova jučerašnja statistika.

Sasvim dovoljno da bude Liverpoolov heroj. Darwin Núñez, King of the Castle.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.