Krivo mjesto u krivo vrijeme: na Desinecu je priveden i suosnivač Dalmatinskog portala

'Najžalosnije jest da su nastradali brojni koji nikoga nisu ni takli'

Dva su dana prošla od okršaja Hajdukovih navijača i policije na autocesti A1, nakon najvećeg hrvatskog derbija na Maksimiru u posljednjem kolu ligaške sezone. Privedenim navijačima propisan je istražni zakon, a incident su u međuvremenu komentirali, između ostalih, predsjednik Zoran Milanović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te oba kluba.

Dalmatinski portal donio je čitavoj priči još jedan nesretni epilog. Naime, u kolumni Blaža Duplančića, portal je potvrdio da je policija na Desinecu privela i njegovog suosnivača, Matu Prlića. Duplančić u svom tekstu navodi kako je Prlić bio na krivom mjestu u krivo vrijeme te da nije sudjelovao u nasilju nad službenim osobama.

“U noći sa subote na nedjelju nakon nereda na autocesti priveden je i Mate Prlić, suosnivač Dalmatinskog portala. Naravno da je prvi dojam nevjerica, jer svatko tko ga poznaje zna da nema šanse da bi on negdje na autocesti nekoga napao i slično. Logično je tek pitanje: kako je onda završio u pritvoru?”, stoji u tekstu.

“Kad su došli do mjesta incidenta, Mate je u autu spavao. Probudilo ga je ludilo, strka, upaljene baklje. Potom su izašli iz vozila i naletjeli na opći metež, nakon kojega se dio vratio u auto, a Mate ne. U vozilu mu je i mobitel ostao. Ono najžalosnije jest da su nastradali brojni koji nikoga nisu ni takli, niti su nereda vidjeli.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.