Mirandés, ubojica velikih, zabio je i na Anoeti. Ipak, Sociedad je izvukao koliko mu je trebalo

Real Sociedad - Mirandés 2-1

Imaju priliku za popravak…

Drugoligaš Mirandés večeras nije uspio srušiti velikana, ali dobit će još jednu šansu. Real Sociedad pred domaćim je navijačima u prvom polufinalnom ogledu Kupa kralja slavio rezultatom 2-1.

Gostujući je sastav u petoj minuti izašao u kontru i stvorio vrlo neugodnu situaciju pred domaćim golom, a Merquelanzov udarac završio je udarcem iz kuta. Ubojica divova na početku je, a i dobrim dijelom prvog poluvremena, izgledao življe i motiviranije, ali…

Sociedad je zaradio jedanaesterac u devetoj minuti nakon neoprezne reakcije domaće obrane. Mikel Oyarzabal bez problema je zabio za 1-0 pored gostujućeg vratara Limonesa koji nije stigao ni odabrati stranu.

U prvih pola sata nismo vidjeli ništa pretjerano značajno osim ukupno devet prekršaja. Sociedad je jednom uputio udarac na gol i to nakon jedanaesterca.

Domaćini su se u procesu opustili, počeli nonšalantno dodavati na svojih 25 metara, Mirandés je ukrao loptu, Matheus Aiás okrenuo je Nacha Monreala i Robina Le Normanda te poravnao rezultat. S obzirom na ono što smo dotad vidjeli od Sociedada, koji je igrao poprilično sterilno, pogodak je bio potpuno zaslužen.

Dokazalo se to kao dovoljan podražaj za domaćinsko buđenje — barem na trenutak. Već u sljedećem napadu triput su uputili udarac u okvir gola. Dvaput je Limones obranio, ali, treći put, Martinu Ødegaardu nije uspio. Real je ponovno poveo, a s 2-1 smo otišli na predah.

Odmah na početku drugog poluvremena Igor Zubeldia se pronašao u gotovo stopostotnoj situaciji, ali odlični Limones ponovno je bio na razini. Još je jednu šansu na suprotnoj strani u 50. minuti imao Antonio Sánchez, a nakon toga nismo vidjeli previše toga. Gosti kao da su se bojali igrati hrabrije i potonuti još kojim primljenim pogotkom, a Real se nije odviše trudio.

Španjolski drugoligaš je tako uspio zadržati otvoren rezultat uoči uzvrata, a Sociedad…

On je igrao koliko mu je trebalo.