Motor u veznom redu: Kovačić je u prvom poluvremenu odradio vrlo kvalitetan posao

Chelseajev veznjak bio je nadmoćan u duelima i startovima

Engleska i Hrvatska na Wembleyju su, pri otvaranju skupine D aktualnog Europskog prvenstva, prvo poluvrijeme odigrali bez golova, a Vatreni su se uspjeli stabilizirati nakon furioznog starta domaćina, vratnice Phila Fodena u šestoj minuti i konstantnog pritiska.

Hrvatska obrana, shodno vrlo intenzivnom engleskom presingu u tim trenucima, imala je mnogo posla, a kao važna karika u veznom redu pokazao se Mateo Kovačić.

Chelseajev nogometaš je, naime, u prvom poluvremenu ubilježio najviše startova od svih igrača na terenu zajedno s Dujom Ćaletom-Carem: hrvatski dvojac upisao je ukupno tri starta, a Kova je usto osvojio i šest duela na travi od njih ukupno sedam, ubilježio po jedno čišćenje i prekršaj te jednako toliko puta bio fauliran. Također, bio je stopostotan u driblinzima (dva kompletirana iz dva pokušaja) te uspješno dovršio 21 od ukupno 25 upućenih dodavanja.

Tako je ostvario ponajbolju statistiku među svojim suigračima u prvom dijelu, a nadamo se da će Hrvatska u drugom dijelu nastaviti graditi na pronađenoj stabilnosti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.