Sretan je Bartomeu, ali i Konami: Messi je nakon ostanka u Barceloni ostao i zaštitno lice PES-a

Predstavljen je PES 2021 sa slavnim Argentincem u središtu pozornosti

Messi ostaje PESsi

Stvar je jednostavna; da su nogometne vlasti kojim slučajem kazale kako ona klauzula od 700 milijuna eura ne vrijedi i da Lionel Messi može ovog ljeta besplatno odšetati u, primjerice, Manchester City, u Konamiju bi zbog licenciranja vjerojatno morali tražiti novu nogometnu ikonu koja će krasiti promotivne materijale sljedećeg izdanja PES-a.

Međutim, svi znamo kako se stvar odigrala. PES se kao i svake godine vraća, ali u ovom slučaju samo kao ažuriranje prošlosezonskog naslova. Dolazak nove generacije konzola natjerao je Konami na takav potez tako da ne trebate očekivati neke revolucionarne promjene u gameplayju, ali trailer koji je izbačen povodom izlaska spomenute nadogradnje poprilično je dojmljiv. Ne samo jer nas inspirativno vodi kroz Messijevu priču, već nas i podsjeća kako njegova era u Blaugrani još nije završena, usprkos nedavnim kavgama.

Messija ćemo tako vidjeti i na naslovnici novog PES-a skupa s Cristianom Ronaldom (po prvi put u povijesti spomenuti velikani zajedno su na omotu igre), ali i Alphonsom Daviesom te Marcusom Rashfordom.

Dakle, pridružite se Konamiju i propisno obilježite sasvim vjerojatno posljednju Messijevu sezonu u katalonskom klubu. Mi smo već obavili posao na Steamu i jednom rukom grabimo prema joysticku…