Ante Čačić uoči Šibenika: ‘Hajduk nije naša briga, ne očekujem da netko posao obavi umjesto nas’

Ovog bi se vikenda mogla rasplesti utrka za naslov prvaka

Eventualnom sutrašnjom pobjedom kod Šibenika, Dinamo bi službeno obranio titulu prvaka, bez obzira na rezultat Hajdukovog dvoboja s Istrom 1961. Uoči gostovanja na Šubićevcu, pred medijima se pojavio trener zagrebačkog prvoligaša, Ante Čačić.

“Sve ćemo učiniti da dobijemo i da se u Zagreb vratimo s naslovom prvaka, ali utakmica neće nimalo biti lagana, iako sam optimističan zbog ovih posljednjih pobjeda, pogotovo protiv Osijeka. Igrači su svjesni da je sve u našim rukama, a ja vidim ozbiljnost u momčadi, dosta nas je motivirala ta pobjeda nad Osijekom, sada imamo i taj dodatni poticaj”, započeo je Čačić svoju tiskovnu konferenciju.

Šibenik je pomalo specifična momčad, koja u svojoj svlačionici ima i nekadašnje Dinamove, ali i Hajdukove igrače, dok je glavni trener Dean Računica, Hajdučko srce.

“Domaćin je rasterećen, pa će nam zato biti teže doći do cilja. Imaju nekoliko igrača koji mogu prirediti neugode, ali mi smo favorit, znamo kako ćemo se postaviti. Zanimljivo, ja sam tek jučer čuo da treneru Računici nije baš teško pao onaj poraz na Poljudu. No, sve je to normalno, nema ničeg lošeg, pa on je bivši Hajdukov igrač, a i dobro je pripremio momčad za tu utakmicu”, dodao je.

U medijima se pojavila i posve neutemeljena priča, o tome kako bi splitski prvoligaš mogao premijama motivirati Šibenčane.

“Ne znam hoće li se to i dogoditi, ali uvijek se pojavljuju neke špekulacije. Ja sam već dugo u nogometu, ništa nije lako ništa namjestiti. Kad bi se rezultat znao unaprijed, kladionice bi propale. Usredotočen sam na našu momčad i igrače, jer ako mi budemo na svojoj razini, onda vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Ipak, nismo razmišljali o nekom slavlju nakon utakmice, ne idemo u Šibenik na izlet”, poručio je 68-godišnji stručnjak.

Na kraju, bio je upitan i o svom statusu na kraju sezone, ali i o Hajdukovoj utakmici s Istrom, no te ga teme zasad uopće ne zanimaju.

“Razmišljam samo o tome da dignem trofej, doveden sam za ovih pet posljednjih kola, a nakon svega ćemo razgovarati. Hajduk nije naša briga, jednostavno ne očekujem da netko obavi posao umjesto nas”, zaključio je Čačić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.