Bilić nakon pobjede u premijeri: ‘Čista mreža i golovi napadača, o tome sanjate prije utakmice’

“Drugi gol je oslobodio naš potencijal”

Bolji start na Watfordovoj klupi Slaven Bilić gotovo da i nije mogao poželjeti. Tamo gdje treneri u prosjeku traju tek 22 utakmice, bivši hrvatski izbornik krenuo je 4-0 pobjedom nad Stokeom i nakon susreta bio je prezadovoljan.

“Odličan početak, sjajno za nas”, rekao je Bilić. “Zasluženo čista mreža i četiri pogotka koje su zabijali napadači i ofenzivci, to je ono što želite i o čemu sanjate prije utakmice.”

Bilić nije imao mnogo vremena za neka velika uigravanja i promjene, ali je očito dovoljno motivirao ekipu i postigao taj pozitivni šok nakon promjene na klupi.

“Bili smo jako dobri, pogotovo nakon drugog gola. Možete svašta govoriti igračima, ali treba vam taj dokaz na terenu. Trebao nam je taj drugi pogodak kako bi oslobodili potencijal, kreativnost i hrabrost naše momčadi. To smo postigli i bili smo ozbiljni do samog kraja.”

Hrvatski strateg ipak se ne zanosi previše jer je svjestan u kakvoj je ligi. Bilić ima velikog iskustva s Championshipom, a smatra da je jako važno što u ekipi ima igrače koji su također iskusili po mnogima najtežu ligu svijeta.

“Dobra je stvar što ovo nije momčad koja je ispala iz Premier lige i sad tek upoznaje Championship. To je i jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Imamo mnogo igrača koji su odigrali na desetke utakmica Premier lige, ali i 50 utakmica u Championshipu i takvo veliko iskustvo se ne može kupiti. Oni znaju što je potrebno kad se ide kod Stokea ili Preston North Enda”, rekao je.

S West Bromwich Albionom je u ovoj ligi prošao sve te je izborio promociju pa Bilić već zna s kakvim stavom momčad mora igrati. Watford ima jaku ekipu, ali liga je naporna, a kadar muče i neke ozljede pa je Hrvat oprezan.

“Želio bih da budu hrabriji i da igraju sa samopouzdanjem, bilo 0-0 ili gubili. Znam da to nije lako, uz navijače, medije i sve te upitnike nad glavom. No, to je cilj, igrati sa samopouzdanjem bez obzira na rezultat. Sretan sam, naravno, ali ovo je Championship, već za tri dana je iduća utakmica. Malo smo tanki jer su neki važni igrači ozlijeđeni, ali većina njih bi se trebala vratiti za tjedan ili dva”, rekao je hrvatski trener.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.