Jug je pobijedio Jadran u četvrtoj utakmici finala i osvojio svoj 17. naslov prvaka

Dubrovčani su slavili nakon boljeg izvođenja petaraca

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO osvojili su 17. naslov prvaka Hrvatske nakon što su u četvrtoj utakmici finala doigravanja boljim izvođenjem peteraca u svom bazenu u Gružu svladali splitski Jadran. Jug je tako finalnu seriju okončao seriju s 3-1 u pobjedama.

Nakon 32 minute rezultat je bio 6-6 (3-2, 0-1, 2-1, 1-2 u četvrtinama) da bi prilikom izvođenja peteraca sva četiri igrača Juga bila precizna, dok Marin Delić i Jerko Marinić Kragić nisu zabili za Jadran.

Bio je to susret s malo pogodaka u kojem su dominirali vratari s obje strane. Jug je držao prednost od 5-4 s kraja treće četvrtine sve do minutu i pol prije kraja dvoboja. Tada je Konstantin Harkov pogodio za 5-5, što je bio prvi Jadranov gol nakon gotovo 14 minuta igre. Rino Burić doveo je Jadran u prednost od 6-5 u posljednjoj minuti, što bi njegovooj momčadi donijelo i odlučujuću petu utakmicu.

Međutim, Dubrovčani su u posljednjem napadu kranuli sa sedam napadača, a ta taktika im se isplatila jer je Hrvoje Benić poravnao na 6-6 devet sekundi prije kraja. Pristupilo se izvođenju peteraca, kao i na kraju prve utakmice, a ponovno su uspješniji u raspucavanju bili Jugovi igrači.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.