Loše vijesti s Kajzerice: neimenovani Lokomotivin igrač pozitivan je na koronavirus

Klub se oglasio službenim priopćenjem...

Loše vijesti stižu s Kajzerice.

Jedan Lokomotivin igrač pozitivan je na koronavirus. Identitet igrača nije objavljen zbog Zakona o zaštiti podataka, ali Lokomotiva se oko slučaja oglasila službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Igrač NK Lokomotive, koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb sa povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe.

Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu sa igračima prve momčadi provest će se pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U narednom periodu prva momčad će trenirati u strogim uvjetima bez korištenja svlačionica, sa redovnim mjerenjem temperature u skladu sa protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer će obaviti testiranje na COVID-19 tijekom tjedna i još u dva navrata prije utakmice 2. pretkola UEFA Lige Prvaka sukladno protokolu UEFA-e.

Ostatak momčadi sukladno naputku epidemiološke službe nisu u obavezi primjeniti mjere samoizolacije. Bez obzira, treninzi, obaveze igrača, stručnog stožera, te radne zajednice odvijati će se po strožim mjerama. Nadležni epidemiolog nije procijenio elemente dodatnog rizika za klub ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a preporučila pojačan nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere.

Otkazana je trening-utakmica u Karlovcu koja se trebala igrati sutra, kao i odlazak na Mrežnicu, gdje je Lokomotiva trebala ostati do srijede. Svi treninzi održavat će se na Kajzerici do daljnjeg.

Nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka zasad nije pod znakom pitanja, jer UEFA određeni klub može podvrgnui strogim mjerama samo u slučaju da taj isti klub nema 13 zdravih igrača.