Mlada hrvatska reprezentacija u Vilniusu je izgledala prilično dobro. I pobijedila Litvu 3-1

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima šest osvojenih bodova

U trećoj kvalifikacijskoj utakmici za za Europsko prvenstvo 2021. godine i u trećoj utakmici pod Igorom Bišćanom hrvatska U21 reprezentacija u Vilniusu je pobijedila Litvu 3-1.

Do tri boda stiglo se teže u odnosu na ono prikazano na travnjaku, ali sasvim opravdano, jer Hrvatska je bila bolja u svim aspektima igre — od posjeda lopte (57 posto) do udaraca upućenih prema protivničkom golu (20 naspram četiri).

Do vodstva se došlo na samom otvaranju utakmice, u devetoj minuti. Prekršaj Eligijusa Jankauskasa nad Petrom Musom u kaznenom prostoru pretvoren je u penal, a penal je Luka Ivanušec pretvorio u promašaj, odnosno obranu Titasa Krapikasa — odbijena lopta, međutim, vratila mu se u noge i Ivanušec je pogodio za 1-0. Hrvatska je intenzivnim pritiskom na zadnju liniju kontrolirala utakmicu u prvom poluvremenu, ali drugi gol nismo dočekali.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu — doduše, nešto manje uvjerljivo — prije nego je u 60. minuti Domantas Antanavičius iskoristio gužvu u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz auta i pogodio za 1-1. Izgledalo je kao da bi moglo biti problema. Ali u 65. minuti utakmice u igru je umjesto Marija Ćuže u igru ušao Kristijan Bistrović i osam minuta kasnije Hrvatska je stigla do gola vrijednog tri boda. Bistrović je proigrao Ivana Posavca koji je zatim prebacio Krapikasa za 2-1. Za konačnih 3-1 u 89. minuti također se pobrinuo Bistrović.

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska je sada četvrta momčad u skupini sa šest osvojenih bodova. Na vrhu su Česi s osam bodova i utakmicom više, isti broj bodova ima i Škotska (i utakmicu više), dok je na trećem mjestu Grčka s bodom manje (iz tri utakmice).

Hrvatsku sada u ponedjeljak u Velikoj Gorici (18.00) čeka utakmica s Češkom.