Realove pripreme za penale s Atléticom: Carvajal je htio prvi pucati, Mariano savjetovao Courtoisa

Kamera je uhvatila dogovor Realovaca prije jedanaesteraca u finalu Superkupa

Tko će prvi izvoditi jedanaesterac u finalu Superkupa protiv ljutog gradskog rivala? Drugi, treći? Kako se dogovoriti, tko ima pravo birati, koga se sluša?

Nakon 120 minuta titanske borbe protiv Atlético Madrida u Džedi, nogometaši Real Madrida suočili su se s ovim pitanjima. Na semaforu je ostalo 0-0.

Od 2013. godine Real i Atlético odigrali su četiri finala, svako od tih finala odlazilo je u produžetke. Ove nedjelje, odigrali su i peto. Finale Superkupa u Džedi odlučeno je izvođenjem jedanaesteraca.

Momčadska psihologija se možda i najbolje vidi u odlučujućim trenucima velikih utakmica.

Mariano Díaz povukao je prvi potez. Nije imao živaca prvi pucati. Nakon toga, Toni Kroos nije Rodrygu ostavio puno izbora: Brazilac će pucati treći. Dani Carvajal, kao jedan od veterana, istupio je. Ništa se ne događa bez blagoslova prvog među jednakima, Sergija Ramosa. “Carva puca prvi”, rekao je kapetan.

Sirotog Viníciusa su svi ignorirali. Mariano se uključio, ali doprinosom s druge strane. Sugerirao je Thibautu Courtoisu da maše rukama i nervira suparničke izvođače. Upalilo je.

Prva dvojica Atléticovih izvođača (Saúl Ñíguez i Thomas Partey) nisu uspjela loptu poslati u mrežu, dok s druge strane takvih problema nije bilo i pobjedu je na kraju potvrdio Ramos.

Realovi nogometaši nisu niti trebali biti u mogućnosti osvojiti Superkup; niti su bili prvaci niti su osvojili Copu. Ali, kada su već bili u prilici, nisu je htjeli ispustiti…