Tomislav Tomašević: ‘Sljedeći tjedan imat ćemo razgovore o Maksimiru s Dinamovom Upravom’

Zagrebački gradonačelnik ističe i da Dom sportova treba hitno riješiti

Sinoć je u zagrebačkom hotelu Hilton održano svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportašica Grada Zagreba u 2021. godini. Razni sportski i politički uglednici prisustvovali su ceremoniji, uključujući Dinamove nogometaše i predsjednika Mirka Barišića, ali i predsjednika države Zorana Milanovića te zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Potonji se osvrnuo na izazove koji se slijede, a tvrdi da je najveći problem, logično, infrastruktura.

“Infrastruktura je problem i projekti koji su me dočekali, koji su spremni, a tiču se održavanja sportske infrastrukture, iznose 300 milijuna kuna”, obznanio je Tomašević, a njegove izjave prenose Sportske novosti. “Tu nisu uračunati ni maksimirski stadion, niti novi bazen u Španskom, niti Dom sportova koji sam ‘traži’ 100 milijuna kuna za uređenje, a na koje ne možemo računati iz EU jer po EU to nije vitalna infrastruktura”.

Tomašević je istaknuo kako će se potruditi da zagrebački sportski savezi sljedeće godine dobiju više novca, a najavio je i razgovore s Dinamom oko maksimirskog stadiona. Podsjećamo, predsjednik Barišić nedavno je upozorio kako klub neće imati gdje igrati ukoliko ne izgradi novo zdanje.

“Potrudit ćemo se da sljedeće godine, u rebalansu proračuna osiguramo više novca za sportske saveze, a ono što će biti najveći izazov je sportska infrastruktura”, napomenuo je zagrebački gradonačelnik. “Sljedeći ćemo tjedan imati razgovore s Upravom Dinama oko maksimirskog stadiona. S druge strane, moramo riješiti hitno Dom sportova jer je on još i oštećen nakon potresa. U razgovorima smo i s Ministarstvom turizma i sporta, za vidjeti na koji način možemo povući neke EU projekte, posebno za sportsku infrastrukturu. Jedan od prioriteta nam je svakako i bolje upravljanje, dakle da Ustanova za upravljanje sportskim objektima obavi znatnije promjene kako bi se sve bolje održavalo. Jako se dugo nije ulagalo u sportsku infrastrukturu Zagreba, pa se onda još dogodio i potres, te je tu nastala šteta”.

Također, Tomašević je otkrio kako su razgovori koje vodi s novim čelništvom Sportskog saveza grada Zagreba poprilično dobri.

“Imali smo prije koji dan jedan jako dobar sastanak. Imat ćemo ih i još, te sam to ovdje i istaknuo. Zato mi je i stalo doći na ovu svečanost, javno reći da mi je stalo. Razgovori koje vodimo su dobri, slažemo se u velikoj većini ciljeva. Slažemo se da se neke stvari koje dosad nisu bile najbolje, da se raščiste. S druge strane, cilj nam je isti da svaka kuna koja ode iz gradskog proračuna u zagrebački sport, da ona ode doista sportašima, trenerima i da se optimalnije iskoristi. Mi ćemo pak dati sve od sebe da unatoč ovoj financijskoj situaciji, tijekom godine osiguramo još veća novčana sredstva”.

Naposljetku, okupljeni novinari upitali su gradonačelnika i o Ciboni. Kaže kako su otkrili pojedine financijske nepravilnosti…

“Više puta sam javno govorio da Statut Cibone po meni nije najbolji, ali to je jedna druga priča. Ono što mislim da smo nažalost pronašli, jest nepravilnosti u financiranju, odnosno dvostruko financiranje. To je na kraju i nova Uprava Cibone priznala, njihova interna kontrola je potvrdila isto ono što je naša, gradska kontrola pronašla. To su stvari koje treba raščišćavati. Ne bih želio da zbog nekih loših primjera se baca ljaga na cijeli zagrebački sport”.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s