HEP logo generalni partner Telesporta

Četvrta posudba u četiri godine: Marko Pjaca pravit će Badelju društvo ove sezone u Genoi

Klub ga je predstavio zajedno s novim pojačanjem Davideom Zappacostom

Marko Pjaca je na ljeto 2016. ostvario transfer iz Dinama u Juventus, a sada je otišao na četvrtu posudbu u četiri godine otkako je igrač talijanskog prvaka…

Schalke 04, Fiorentina, Anderlecht i sada Genoa, gdje će ove sezone igrati s Milanom Badeljem.

Pjaca je danas službeno predstavljen kao novo pojačanje, zajedno s Davideom Zappacostom, koji će u Genovi također provesti godinu dana na posudbi iz londonskog Chelseaja.

Pjaca je lani imao još jednu sezonu za zaborav; u Anderlechtovom dresu upisao je tek 160 minuta u četiri nastupa, iako je uspio postići jedan pogodak.

Povratak u Serie A mogao bi biti dobar potez za Pjacu, koji je prije dvije sezne za Fiorentinu upisao nešto respektabilnije 744 minute, najveću minutažu otkako je napustio HNL. Pa ipak, i to vrijeme provedeno na terenu iznosi tek četvrtinu onoga što je odigrao u posljednjoj sezoni za Dinamo.

Pjacina karijera najbolje se može ilustrirati podatkom da je do odlaska iz HNL-a skupio 9.859 minuta na terenu, a u četiri godine od tada tek 2.204. Dinamo i Lokomotiva i dalje su dva kluba za koje je skupio daleko najviše nastupa.

Ako ove sezone ne upali treća sreća u Serie A, jasno je koji je sljedeći logični potez…