Puno k’o šipak: Hajduk je sinoć imao najveću posjećenost u Konferencijskoj ligi

Ispunjeni Poljud diže i europski prosjek

Hajduk je sinoć preokretom svladao Vitóriju i upisao pobjedu 3-1, a svakako možemo zaključiti da je atmosfera kreirana na Poljudu dobrano pogurala momke koje vodi Valdas Dambrauskas.

Hajdukov trener i sam je nakon utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige kazao da njegovi igrači nisu mogli pasti uz takvu navijačku podršku, a suparnički strateg Moreno izjavio je da, pak, njegovi nogometaši baš i nisu navikli na takav ambijent. Ukratko, navijači su itekako učinili svoje, a sada definitivno možemo zaključiti kako nešto slično nismo mogli vidjeti na niti jednom sinoć odigranom susretu.

Naime, ogled Hajduka i Vitórije privukao je otprilike 32.000 navijača na stadion, što je daleko najveća posjećenost u odnosu na sva ostala zdanja na kojima se sinoć igrao nogomet u Konferencijskoj ligi. Prvi pratitelj Bijelih je Maccabi Tel Aviv koji je kod kuće ugostio Aris, a s tribina ga je promatralo 21.204 ljudi.

Dakle, osim HNL-a, Hajduk dobrano diže prosjek posjećenosti i utakmica Konferencijske lige. Sjajna podrška vidi se u domaćim okvirima, ali i u Europi…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s