Priče

Heroj dana: Svoj svome

Kristian Fućak zabio je za pobjedu protiv svog nesuđenog kluba i Goričin bijeg s dna

Nekoliko je verzija priče o tome zašto Kristian Fućak nikad nije završio u Rijeci.

Po onoj koja se čini najvjerojatnijom, na Rujevici su se našli malo i uvrijeđeni time što im ga lokalni, hm, rival Orijent nije želio budzašto prepustiti; korpulentni i prethodno osporavani napadač briljirao je u drugoligaškoj konkurenciji i na Rujevici su već zadovoljno trljali ruke jer su praktički u vlastitom dvorištu našli takav potencijal, misleći da im on pripada po nekom ‘prirodnom’ poretku stvari.

Kako se pisalo onomad, prije godinu i pol dana, Rijeka je nudila 20-30.000 eura i postotak od idućeg transfera, a Orijent je takvu ponudu smatrao podcjenjivačkom, izvisivši cijenu od 200.000. Damir Mišković na to je zaprijetio da će njegov klub prekinuti suradnju s Orijentom, odnosno da mu neće više slati igrače na posudbu ukoliko Fućak ne dođe u Rijeku, a onda su se u priču umiješali Osijek i Nenad Bjelica i platili navodno 100.000 eura pa je stasiti Grobničanin, a rođeni Riječanin preselio u Gradski vrt, a od ove je zime na posudbi u Gorici.

U Osijeku se nije proslavio. Fućak je zapravo odigrao 23 utakmice u HNL-u prije nego što je stigao u Goricu i nije zabio nijednom, ali od veljače na kontu ima već pet komada. I možda u Rijeci nisu zažalili što ga nisu doveli, ali sigurno ih je posebno zaboljelo kad je jučer protiv njih pogodio s ruba šesnaesterca za pobjedu 1-0 i Goričin bijeg sa začelja prvenstvene ljestvice. Rame za plakanje mogu naći u Osijeku, koji je dva tjedna ranije srušio pogodivši dvaput za pobjedu 2-0.

Znate kako se kaže: tko će kome…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

Ne propusti top članke
X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.